Migdałowo mi

Mam dzisiaj dla Was przepis, co prawda nie sprawdzony osobiście, ale bardzo kuszący. Jutro wypróbuję, może wy również?  😉 Nie ukrywam też, że będzie to mój sposób na wykorzystanie zapasu masła migdałowego, które otrzymałam od MYPROTEIN. Opakowanie otrzymanego masła ma aż 1kg, więc trochę go jest. Czy się sprawdzi, dam znać!

Składniki część I:

3 łyżki mleka roślinnego

2 łyżki oleju kokosowego

1 łyżeczka wanilii

1 łyżka zmielonego siemienia lnianego

1/4 szklanki masła migdałowego

1/4 szklanki miodu

1/4 szklanki brązowego cukru purdu

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

10575082-1399388925-28108

Składniki część II:

Szczypta soli

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki mąki owsianej, lub zmielonych płatków owsianych

1/2 szklanki płatków owsianych

1/2 szklanki mąki pszennej

Składniki mieszamy ze sobą, a następnie łączymy obie części. Z gotowego ciasta formujemy w miarę równe kulki, które następnie rozpłaszczamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Kto za tym, żeby ciasteczka przygotować na nasze spotkanie marszobiegowe w Luboniu? 😀 Na które przy okazji zapraszam serdecznie 😉 Fotki dołączę po spotkaniu 😀

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *